Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η δύναμη του Ήχου και η χρήση του σαν θεραπεία δεν είναι κάτι το καινούριο. Από τα βάθη του χρόνου,Σαμάνοι θεραπευτές, φιλόσοφοι,μουσικοί και ιερείς πίστευαν πως η δύναμη του ήχου και της μουσικής γενικότερα, μπορούσε να φέρει σε αρμονία το σώμα και ο μυαλό του ανθρώπου. Αποδίδοντας στον ήχο μαγικές ιδιότητες, τον χρησιμοποιούσαν στη θεραπεία σώματος και μυαλού,επεκτείνοντας τη συνειδητοποίηση έχοντας πρόσβαση στις βαθύτερες καταστάσειςτης συνείδησης.

Ορισμένες υψηλές συχνότητες ήχων επιδρούν στον άνθρωπο σαν παυσίπονα.

Η φωνή επικοινωνώντας άμεσα με τις υποσυνείδητες περιοχές τουμυαλού, θεωρείται ως το αρχαιότερο μέσο θεραπείας. Σε φυσικό επίπεδο, η φωνή μπορεί άμεσα να χαλαρώσει τις μυϊκές εντάσεις και τους πόνους αλλά και να τονώσει την ενέργεια μας. Σε ψυχικό επίπεδο ισορροπεί και δημιουργεί αρμονία σε όλο το σώμα, απελευθερώνει και καθαρίζει κρατημένα συναισθήματα. Σε πνευματικό επίπεδο, μας συνδέει με το είναι μας, ευθυγραμμίζει και εναρμονίζει την ύπαρξη μας. Το θεραπευτικό άγγιγμα με ήχους συμβαίνει χρησιμοποιώντας φωνή, θεραπευτικές ηχογαβάθες η tuning forks ανάλογα την δουλειά που θέλουμε κάθε φορά να κάνουμε. Ο ήχος είναι μια μορφή ενέργειας, που έχει δονείται σε συχνότητες. Κάθε συχνότητα έχει ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος που γίνεται αντιληπτό μέσω της ακοής, αλλά και μέσω της δόνησης της στο σώμα μας. Ήχο δεν παράγει μόνο η φωνή μας, αλλά όλα τα ζωτικά μας όργανα όπως η καρδιά, το συκώτι, η αναπνοή, το πεπτικό σύστημα. Η ασθένεια προκύπτει όταν τα διάφορα είδη ενέργειας που σχετίζονται με το μυαλό,το σώμα και το πνεύμα δονούνται σε λανθασμένες συχνότητες καθώς υπάρχει ένας συγκεκριμένος ηχητικός τόνος που αντιστοιχεί σε κάθε περιοχή του σώματος.

Τα tuning forks φέρνουν το σώμα, το νευρικό σύστημα, τον μυϊκό τόνο και τα όργανα σε ισορροπία.

Κτυπώντας τα, ακριβείς μαθηματικές αναλογίες παράγουν καθαρά μουσικά διαστήματα γνωστά ως Πυθαγόρειο κούρδισμα. Κατα την διάρκεια της ηχοθεραπείας ,το φυσικό σώμα θα επανατοποθετηθεί ώστε να κρατήσει αυτές τις αναλογίες και να ηχήσει σωστά. Η μέθοδος είναι γνωστή ως Repatterning και αναπτύχθηκε από τον Dr. John Beaulieu, πρωτοπόρος θεραπευτής ήχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου